Käyttäjäkokemuksia nokkostuotteista

Varmasti tilaan uudestaan

Raekoko on sellainen, että voin käyttää sitä sellaisenaan tai välillä jauhaa vielä pienemmäksi. Maku on todella hyvä. Varmasti tilaan uudestaan. Kiitos!

- Jenni

Allergialääkkeet eivät enää vaikuttaneet

Kokeilin ensimmäisen kerran Ärmätin nokkostuotteita keväällä noin kaksi vuotta sitten (2016) koska olin kyllästynyt jatkuvaan vesinuhaan, johon ei allergialääkkeet enää tuntuneet vaikuttavan. Huomasin viikossa nuhan vähentyneen ja kahden viikon käytön jälkeen nuha oli poissa! Käytin nokkosvalmisteita 3 kk ajan ja huomasin, että siitepöly ei enää aiheuttanut minulle oireita. Vaikutus tuntui syksyllä (ei oireita homeitiöistä) ja vielä seuraavana keväänä. Sen lisäksi eläinallergiani (koira ja kissa) lievenivät huomattavasti. Pystyin olemaan samassa tilassa eläimen kanssa ja jopa silittämään koiraa. Nyt ajattelin uusia kuurin vaikka huomaan selvästi, että aiemmin tutut allergiaoireet eivät ole ilmaantuneet. Kiitos siitä sinulle Matti ja Ärmätin nokkostuotteet!
- Maria

Silmien kirvely ja nuhaoireet ovat lähes hävinneet

Olen nauttinut viiden vuoden ajan päivittäin nokkospuristeita. Keväisin esiintyneet silmien kirvely sekä nuhaoireet ovat hävinneet lähes kokonaan.
- Kari

Ensimmäinen kevät ilman poskiontelotulehduksia!

Mieheni on syönyt nokkospuristeita 2 kpl aamuisin läpi vuoden. Aluksi kokeilimme vain allergia-aikaan samoin kuin antihistamiinia aikaisemmin. Nyt oli ensimmäinen kevät ilman poskiontelotulehduksia tai muitakaan oireita.

Nyt on kolme vuotta takana. Runsaimpana siitepölyaikana annostusta on
nostettu kolmeen tablettiin. Allergiaoireet ovat helpottaneet muutamassa päivässä. Voimakkaan kukinnankin aikana on selvitty ilman muita lääkkeitä tai tulehduksia.

Muutoksia ei ollut vain allergioissa vaan ihon hyvinvoinnissa kokonaisuudessaan. Myös eturauhasen oireilut ovat pysyneet kurissa, eivätkä ole pahentuneet, kuten yleensä iän myötä liikakasvun suhteen
tapahtuu.

- Hanna

Veriarvot ovat parantuneet

Siitepölyallergia oli syy, miksi aloin käyttää nokkospuristeita kymmenen vuotta sitten. Nokkosesta on ollut apua oireisiin jonkin verran mutta veriarvot ovat parantuneet käytön myötä. Olo on ollut kohtuullisen virkeä. Olen ollut koti-isänä pian 2.5 vuotta, joten virtaa tarvitaan.

- Pekka

Koivun kukinta ja syksyn itiöt eivät enää haittaa

Olen käyttänyt nokkospuristeita kuusi vuotta. Joka vuosi toistuneet kortisonikuurit koivun siitepölyaikaan ja syksyn itiökaudella ovat jääneet historiaan. Koivun kukinnan ja syksyn itiöt juuri huomaa, mutta ne eivät häiritse olemista sen enempää. Veriarvot olen mittauttanut vuosittain parikymmentä vuotta ja nokkosen käytön aikana hemoglobiini on ollut pysyvästi noin viisi prosenttia korkeammalla tasolla. Samalla ajanjaksolla lihaskrampit ovat vähentyneet, kuten myös pienet ihovaivat hilse ja silsa. En tiedä johtuvatko kaikki hyvät muutokset nokkosen käytöstä, mutta en aio testata lopettamalla, koska mitään kielteisä vaikutuksia ei ole ilmennyt.

- Pentti

Tyytyväisiä käyttäjäkokemuksia Ärmätin tuotteista.

58-vuotias mieheni on käyttänyt lähes 10 vuotta Rakon Woimaa (nyk.
Nokkos-karpalopuriste). Eturauhastulehduksia oli useita, minkä vuoksi hän
joutui syömään jatkuvasti tulehduslääkkeitä. Tulehdukset ovat hävinneet
kokonaan, eikä hän ole enää tarvinnut apteekin virtsaamisvaivoihin tarkoitettua
lääkettä.

Itselläni on ollut käytössä sekä Vatsan Woima (nyk. Nokkos-mustikkapuriste)
että Rakon Woima (Nokkos-karpalo). Ensimmäisenä huomasin hiustenkasvun ja
tuuheutumisen, mihin myös toiset kiinnittivät huomiota. Minulla oli käytössä
myös kroonisiin vatsavaivoihin happosalpaajat. Ne on voitu jättää kokonaan pois.
Vatsa on ollut hyvässä kunnossa. Myös toistuvat virtsarakontulehdukset ovat
loppuneet. Lisääntyneen aineenvaihdunnan ansiosta painoni on pudonnut 5-7 kg.

Teini-ikäinen poikani kävi hyvin harvoin pissalla. Hän sanoi, ettei ole
tarvetta. Veden juominenkaan ei lisännyt aineenvaihduntaa. Aloitin hänelle
Rakon Woiman (nyk. Nokkos-karpalo), yksi tabletti/pv. Kerroin sen olevan vitamiini,
mutta en kertonut muista vaikutuksista. Muutaman päivän jälkeen ollessamme
ulkona huomasin hänen käyvän usein nurkan takana. Kysyin syytä ja hän sanoi, että pissalla pitää käydä!

- Pirjo

Hemoglobiini nousi nokkosen avulla

Sairastamisen ja ison leikkauksen jälkeen hemoglobiinini laski ollen
lopulta vain 80. Koska olen pääsääntöisesti kasvissyöjä, en halunnut
syödä maksaa hemoglobiinin nostamiseen. Kokeilin rautatabletteja, mutta
edes ne vatsalle ystävällisimmät eivät minulle sopineet; vatsa lakkasi
toimimasta täysin. Aloin ottaa nokkosrouhetta reilun teelusikallisen
kuiviltaan suoraan suuhun joka aamu, join päälle tuoremehua.
Hemoglobiinin nostaminen kesti useamman kuukauden, mutta puoli vuotta
leikkauksesta se oli jälleen minulle normaali 140.

- Suvi

Helpotusta eturauhasvaivoihin

55-vuotias, yli kymmenen vuotta eturauhasvaivoista kärsinyt ja lääkekokeilujen epäonnistuttua, on saanut jo kahden kuukauden käytön jälkeen asiansa kuntoon ja jättänyt lääkkeet pois.

- Rakon Woiman ansiosta pääsen vessasta pois kuten muutkin ja suihku on hyvä!

Levottomat jalat ovat rauhoittuneet

Levottomat jalat on monelle iso ongelma eikä siihen ilmeisesti ole hyvää lääkevalmistetta. Nokkosen mahdollisista vaikutuksista levottomiin jalkoihin ei ollut mitään tietoa, mutta kun siitä on kysytty, on kehotettu kokeilemaan nokkossiemenpuristeita. Keski-ikäisellä henkilöllä oli ollut lievemmät vaivat. Käytettyään kaksi pussia WOIMA-nokkossiemenpuristeita, oireet katosivat kokonaan eikä vaivoja ole ollut kesästä lähtien.

Toisessa hieman hankalammassa tapauksessa kyseessä oli sairaanhoitaja, jonka oireet olivat päivittäisiä eikä hän pystynyt nukkumaan kunnolla varsinkaan aamuyöstä. Hänellä oli ennakkoluuloja sekä korkea kynnys pillereitä kohtaan. Hän suostui kokeilemaan nokkossiemenpuristeita, koska kysymyksessä ei ollut ääke. Käytön jälkeen oireet helpottivat todella paljon. Hän pystyi nukkumaan myös aamuöisin ja jopa selällään, mikä aiemmin oli ollut mahdotonta. Nyt hän sanoo olevansa nokkospuristeiden vakituinen käyttäjä ja suosittelevansa niitä muillekin.

Miten nokkonen on edistänyt terveyttäsi?
Kerro tarinasi. Ota yhteyttä!

Käyttäjäkokemuksia eläimillä

Kainuun ammattiopiston koirat syövät nokkosta

Nokkosen syöttämisessä koirille on todettu olevan hyvin suuri merkitys. Osalla koirista on ollut anatomisia tai fysiologisia ongelmia, jonka vuoksi koirat ovat joutuneet syömään vain tiettyä ruokaa tai olemaan muuten rajoitetummassa elämässä tai useilla lääkekuureilla.

Nokkosen käytön aloittamisen jälkeen nämä oireet ovat lähes kokonaan kadonneet tai ainakin pysyneet niissä mittakaavoissa, mitä voi anatomisten tai fysiologisten ongelmien edessä olla. Se on tullut tähän mennessä jo esille, että jokaisen koiran elimistö reagoi nokkosen syöttämiseen, ja selkeästi suurin osa positiivisessa mielessä.

Parissa viikossa neljän koiran turkit muuttuivat hyvin erinäköisiksi; turkit muuttuivat kiiltäviksi ja vahvakarvaisiksi, vaikka kaikilla mukana olleilla roduilla on hyvin erilaatuiset karvapeitteet. Samoin karvan irtoaminen väheni.

Teija Viljanmaa


Pelletit ovat oiva tuote hevosen kouluttamisessa

Olen tilannut hevoselle nokkospellettejä. Ne ovat loistava tuote!
Käytän pellettejä palkkioina hevosta treenatessa. Pelletit ovat olleet käteviä, kun koulutan hevosta positiivisella vahvistamisella. Tällöin annetaan "naksu ja maksu". Ponillani on metabolinen oireyhtymä eli aineenvaihdunta ei toimi kunnolla. Kaikki ylimääräiset herkut ja sokerit on pidettävä minimissä. Nyt voin käyttää nokkospellettejä palkkana. Pelletin voi helposti puolittaa, jolloin päiväannoksella tekee jo muutaman harjoituksen. Pelletit ovat tähän tarkoitukseen paljon parempia kuin leivänpalat tai porkkanat, jotka nuhjaantuvat taskussa. Olen suositellut Osuuskunta Ärmättiä monelle kaverille.

Maija Tenhunen