Nokkostuotteet

Tulossa pahin siitepölykausi vuosiin.

Aloita nokkospuristeiden käyttö nyt! Nokkonen sisältää Metioniini-aminohappoa, jolla on allergioita ehkäisevä vaikutus.

Nokkonen helpottaa allergiaoireita

Säännöllisesti nokkospuristeita käyttävät arvioivat allergiaoireilun vähentyneen. Nokkosen anti-inflammatoristen yhdisteiden kliinisiin vaikutuksiin kuuluvat mm. nenän limakalvojen turvotuksen väheneminen, verenpaineen lasku ja ihotulehduksen lievittyminen. Nokkosesta on tunnistettu seitsemän tulehdusta hillitsevää yhdistettä. Metioniini-aminohapolla on allergioita ehkäisevä vaikutus. Se lieventää sekä ruokaperäisten että hengitystieallergioiden reaktioiden voimakkuutta.

(Lähde: Nokkosen vaikutus siitepölyallergiaan Seurantatiedot 2014)


Nokkonen helpottaa allergiaoireita. Nokkosen sisältämät aminohapot edistävät terveyttä monipuolisesti. Metioniini-aminohapolla on allergioita ehkäisevä vaikutus. Se lieventää sekä ruokaperäisten että hengitystieallergioiden reaktioiden voimakkuutta. Siitepölyn aiheuttamasta nenän ja silmien vuotamisesta, kutinasta ja punoituksesta kärsii keväisin joka viides suomalainen. Eniten oireita aiheuttavat lepät, koivut ja heinät. Nokkonen on mieto ja turvallinen rohdoskasvi, josta tunnetaan lähes pelkästään myönteisiä terveysvaikutuksia. Nokkosesta on tunnistettu seitsemän tulehdusta hillitsevää yhdistettä. Nokkosen vaikutuksiin kuuluvat mm. nenän limakalvojen turvotuksen väheneminen, verenpaineen laskeminen ja ihotulehduksen lievittyminen. Säännöllisesti nokkospuristeita tai –rouheita käyttävät arvioivat allergiaoireilun vähentyneen. Osa ilmoitti myös muiden allergiaoireiden lieventyneen.

Ärmätin nokkostuotteet ovat tutkittuja, turvallisia ja 100 % kotimaisia.

Ärmätin nokkostuotteet ovat täyttä tavaraa! Ne sisältävät nokkosta ja marjaa 75-78 %. Markkinoilla olevissa muissa vastaavissa tuotteissa nokkospitoisuudet ovat pienemmät.

Tuotteet valmistetaan puhtaassa luonnossa itse kasvatetusta nokkosesta.


Nokkonen sisältää runsaasti elimistölle tärkeitä vitamiineja, kivennäisaineita, flavonoideja, lehtivihreää ja kuitua. Ne pitävät kehon kunnossa ja mielen virkeänä!

Ärmätin nokkostuotteet ovat tutkittuja, turvallisia ja
100 % kotimaisia.

Tuotteet valmistetaan Kainuun puhtaassa luonnossa itse kasvatetusta nokkosesta. Ärmätin nokkostuotteet ovat täyttä tavaraa. Ne sisältävät nokkosta ja marjaa 75-78 %. Muissa vastaavissa markkinoilla olevissa tuotteissa nokkospitoisuudet ovat pienemmät. Nokkospuristeissa on mukana mustikkaa, karpaloa ja nokkossiementä.

Nokkosesta ja mustikasta valmistettu puriste vauhdittaa ruoansulatusta. Nokkonen ja mustikka yhdessä edistävät ravinnon imeytymistä ja parantavat suolen toimintaa. Nokkosen ja karpalon yhdistelmä vaikuttaa lisäksi virtsateiden ja rakon toimintaan. Nokkosen siemen ylläpitää henkistä ja fyysistä kuntoa sekä parantaa vastustuskykyä.

Nokkospitoisuudet ovat Suomen korkeimmat

Ärmätin tuotteissa on marjaa ja nokkosta 75 - 78 %. Markkinoilla olevissa vastaavissa tuotteissa nokkospitoisuudet ovat pienemmät. Laadun huomaa myös tuoksusta ja mausta!

Nokkosen vaikuttavat aineet

(Lähde Fogel)

Nokkosen lehdissä ja versoissa on C-vitamiinia (60-175 mg/100 grammassa tuoretta kasvia), A-, B1-,B2-, B6-, D-, E- ja K1-vitamiineja, ubikinonia ja glykokinoneja. Kasvissa on myös lesitiiniä, triterpeenejä, paljon kuiva-aineita, hiilihydraatteja, kasvilimaa, parkkiaineita sekä kivennäisaineista rautaa, kalsiumia, kaliumia, fosforia, mangaania, kuparia, rikkiä, fluoria, jodia, piihappoa (1-4%, osittain vesiliukoista), biogeenisiä amiineja, kuten asetyylikoliinia, betaiinia, koliinia, histamiinia, 5-hydroksitryptamiinia, serotoniinia ja muurahaishappoa sekä valkuaisaineita, sekretiiniä ja klorofylliä. Siemenissä on E-vitamiinia, linolihappoa ja karvasaineita.

Flavonoideista siinä on isoramnetiinia, kämferoli-3-0-rutinosidia, kvertsetiiniä, isokvertseniiniä, astragaliinia ja rutiinia. Haihtuvan öljyn pääainesosat ovat ketoneja.

Nokkosessa on monia happoja: sitruuna-, karboni-, fumariini-, glyseri-, omena-, oksaali-, fosfori-, fenoli-, kiniini-, kaffeoyyliomena- ja sukkiinihappoa. Kumariineista kasvissa on skopoletiinia ja steroideista sitosterolia. Nitraatteja on 1,5-3 %.

Juuressa on lignaaneja, triterpeenejä, skopoletiinia, polysakkarideista glukaaneja, glukogalakturaaneja, happoisia arabinogalaktaaneja, lektiinejä, joissa kuutta isolektiiniä ja steroideista steroleja, mm. eri sitosteroleja.

Pölyämättömät nokkospelletit on suunnattu eläimille täydennysrehuksi. Pelletit soveltuvat koirille, kissoille ja hevosille. Jyrsijöille on jalostettu oma Mini-WOIMA -pelletti, joka on koostumukseltaan kova ja kooltaan pieni.

Kuivattua nokkosrouhetta löytyy eri raekokoina sekä ihmisille että eläimille.