Tutkimustuloksia
Nokkosen vaikutus siitepölyallergiaan
Etelä-Karjalan Allergia- ja Ympäristöinstituutti.
Seurantatiedot 2014.
Kimmo Saarinen, Juha Jantunen, Ulriikka Jaakkola

Nokkosraportti 2014
Nokkosesta on tunnistettu seitsemän tulehdusta hillitsevää ja/tai anti-allergeenista yhdistettä. Näistä tärkeimmät ovat adeniini, synefriini, osthole ja nikotiiniamiini, joiden kaikkien on todettu olevan biologisesti elimistön hyödynnettävissä nokkosvalmisteen käyttämisen jälkeen (Ayers ym. 2008). Nokkosen anti-inflammatoristen yhdisteiden kliinisiin vaikutuksiin kuuluvat mm. nenän limakalvojen turvotuksen väheneminen, verenpaineen lasku ja ihotulehduksen lievittyminen (Fieng-Nien ym. 1992, Corey ym. 1997, Niren 2006).

Ärmätin nokkosta tutkitaan ja testataan Oulun yliopiston, Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen (MTT) sekä Allergialiiton kanssa.
Nokkosen ravintoainesisältö verrattuna marjoihin
Nokkonen on tehoyrtti. Nokkonen on ravinteidensa ja vitamiiniensa puolesta ylivoimainen moniin muihin luonnonantimiin verrattuna.