Ärmätti on Suomen suurin nokkosen viljelijä

Ärmätin nokkosviljelmät sijaitsevat Puolangalla, Suolijärven kylällä. Niin ikään samassa paikassa sijaitsevat myös Suomen suurimmat nokkospellot. Osuuskunta Ärmätti tuottaa suurimman osan Suomen nokkosesta. Yrityksen päätoimiala on nokkosen viljely ja jatkojalostus. Ensiarvoisin asia nokkosen jalostuksessa on ainesosien säilyttäminen. Tämä vaatii innovatiivisia ratkaisuja nokkosen korjuussa, kuivatuksessa ja säilytyksessä, ja nämä asiat ovat Ärmätissä hallussa.

Yrityksessä kehitetään viljelyn lisäksi myös apuvälineitä luonnontuotteiden tuotantoon ja jalostamiseen. Hyvä esimerkki on yrttien ja marjojen vitamiinipitoisuudet hyvin säilyttävän kuivurin kehittelytyö.

Ärmätin nokkostuotteet ovat pitkän kehitystyön tulosta

Nokkospuristeet, -jauheet, -rouheet ja -pelletit valmistetaan puhtaassa luonnossa itse kasvatetusta nokkosesta. Ärmätin nokkostuotteet ovat täyttä tavaraa. Ne sisältävät nokkosta ja marjaa 75-78 %.

"Meillä Ärmätissä paneudutaan nokkosen ainesosien säilyttämiseen. Tämä vaatii innovatiivisia ratkaisuja nokkosen korjuussa, kuivatuksessa ja säilytyksessä. Pitkäjänteisen ja ainutlaatuisen tuotekehittelyn ansiosta Ärmätin nokkonen lähtee kuluttajille puhtaana, ravinteikkaana ja maukkaana."

Matti Veijola
toimitusjohtaja